Kiełbasa podlaska
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona
Kiełbasa – jak ze świniobicia
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, parzona.
Kiełbasa swojska
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wędzona, parzona.
Kiełbasa śląska
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Biała tradycyjna
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, surowa z dodatkiem wody.
Kiełbasa domowa
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Kiełbasa myśliwska
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana. 100 g produktu wyprodukowano z 110 g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa wiejska – tradycyjna
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. 100 g produktu wyprodukowano z 105 g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa dobra
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Krucha
Kiełbasa wieprzowo-drobiowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.